2006. január 3., kedd

Újév

Újév, tiszta lap.
Ettől az évtől kezdve egy kicsit megváltozik a Hírek oldal tartalma. Természetesen továbbra is itt teszem közzé a klub legfrissebb híreit, a honlapon történt frissítéseket, de mostantól időnként megosztom néhány gondolatomat az aikidoról, az edzésről.
Sokan igénylik az edzésekről a mélyebb szellemi tanításokat, amit én eddig különböző okokra hivatkozva megtagadtam. A legfontosabb ok, hogy nem vagyok filozófus és nem akarok O-Sensei idézeteket, vagy általam is olvasott misztikus tanításokat szajkózni, amelyek többségét magam sem értem. Aki ilyet keres, az megtalálja az eddig megjelent könyveket és egyéb forrásokat. Másrészt szerintem az a heti néhány óra kevés lenne a szellemi tanításokra, illetve csak pazarolnánk a drága terembérletet. A tatami azért van, hogy gyakoroljunk rajta. Ha csak beszélgetünk, nem fejlődünk testileg. Pedig az aikido gyakorlása nem meditáció, hanem fizikai edzés. Edzés után lehet beszélgetni, kérdezni. A legkellemesebb persze asztalnál, egy pohár bor, vagy sör mellett, de erre nem mindenkinek van ideje.
A mai modern világban, az internet korában egyre népszerűbbek a webes felületen vezetett naplók, a blogok. Legyen ez az oldal egy ilyen aikidos blog, a klub naplója! Ez persze azt is jelenti, hogy ha úgy érzed, van olyan gondolatod az aikidoval kapcsolatban, amit másokkal is szeretnél megosztani, küldd el nekem és feltesszük ide, erre az oldalra.
Kívánok mindenkinek boldog Újévet és hasznos időtöltést 2006-ra!
Békési Péter

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése