2008. június 12., csütörtök

Linz - danvizsga

Az elmúlt hétvégi Tamura kurzus keretein belül rendezett danvizsgán egyesületünk két oszlopos tagja is sikeres danvizsgát tett yondan fokozatra.

Név szerint:

  • Megyesi Gábor
  • Rékai Gábor

Gratulálunk a vizsgázóknak!

A hivatalos bejelentés után egy kis kiegészítés a részemről:
Személy szerint nagyon sokat köszönhetek mindkét Gábornak. Mindketten a BME-re jártak, amikor csatlakoztam a klubhoz. Kisgábor vezette azt a kezdő csoportot, ahol gyakorolni kezdtem, de madjoe is gyakran megjelent ott, majd később is sokat edzettünk együtt. Mindkettejüktől sokat tanultam akár úgy, hogy részt vettem az edzéseiken, akár úgy, hogy együtt edzettem velük és ők szerettették meg velem a hétvégi kurzusokat is. Együtt utaztunk, együtt tanultunk új dolgokat és együtt mulattunk a banketteken. Velük csináltam életem első bemutatóit is, még 3-2. kyusként. Mindketten egész más testalkatúak, mint én vagyok és egymástól is különböznek, mégis remélem, hogy mindkettejükből látszik valami az én aikidomban is.
Miért is különleges a 4. dan fokozat? Szervezetünkben a 4. dan az utolsó olyan fokozat, amit "szokványos" vizsgával lehet megszerezni, azaz nagyjábol ugyanúgy, ahogy a kyu vizsgák is zajlanak. Ezen túl már egyéb erősségeket használva kell bizonyítani az alkalmasságot a következő fokozatra, nem elég technikák bemutatása egy bizottság előtt. Egyre inkább előtérbe kerül az, hogy kinek milyen a jelleme, milyenek a tanítási, átadási képességei, hogyan képes egy közösséget összetartani és fejlődésüket biztosítani, mindezt persze azon technikai tudáson felül, amit már eddig is bizonyított. A 4. dan tehát kemény vízválasztó, innentől - ezen felül - számít valaki igazi aikido instruktornak.

IMG_8072

Még egyszer, őszintén gratulálok mindkettejüknek és sok sikert kívánok a további munkájukban!

Békési Péter

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése