2008. december 10., szerda

Tamura 2009 kiírás

Megérkezett a kiírás Tamura sensei 2009. februári budapesti kurzusáról.

Ha esetleg valaki nem tudná, klubunk és egyesületünk aikido szakosztálya a magyarországi Tamura vonalat képviseli. Nobuyoshi Tamura shihan O-Sensei egyik közvetlen tanítványa volt, évtizedek óta Európában, Franciaországban él és neveli az európai aikido oktatók egy részét. Egyesületünk összes instruktora nála szerezte a danfokozatait.

Az utóbbi időben sajnos egyre ritkábban tudjuk vendégül látni őt, így kihagyni ezt az alkalmat hatalmas hiba lenne és utólag örök életedre bánnád. Ha azt gondolod, túl kezdő vagy, akkor elárulom, hogy amikor én kezdtem aikidozni, az első hétvégi kurzus, amin részt vettem, Tamura sensei budapesti kurzusa volt és kb. 4 hónapnyi gyakorlás után vettem részt rajta, a teljes BME kezdő csoporttal együtt. Egy kezdő egy ilyen edzésen annyit tud fejlődni, mint a saját klubjában 3-4 hónap alatt. Élőben látni O-Sensei egyik utolsó élő tanítványát, dolgozni vele (mert odajön ám hozzád is), tanulni tőle leírhatatlan élmény. És akkor még nem is beszéltem arról az érzésről, hogy milyen látni többszáz aikido gyakorlót együtt edzeni, milyen az ország legjobb instruktoraival párban gyakorolni.

Ha teheted, gyere el és nézd meg a szombati és vasárnapi edzések után szervezett danvizsgákat is. Egyesületünk több tagja is részt vesz rajtuk. Biztosan örülnek majd annak, ha együtt szorítunk nekik a tatami mellett.

Ki ne hagyd!

Kiírás - Tamura senseiről magyarul - Angolul a Wikipedián - Videó

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése