2015. augusztus 31., hétfő

Yoshimitsu Yamada, Bernau am Chiemsee, 2015

Szerencsésen hazatértünk az idei nyári edzőtáborból Bernauból.

Yamada sensei és a magyarok a szombati edzés előtt

Barcelonához képest Yamada sensei sokkal jobban van, hisz ott még elég öregesen mozgott, míg Bernauban a Budapesten megismert dinamikáját láthattuk újra. Annyiból lehetett csak észrevenni, hogy mégiscsak egy komoly beavatkozáson átesett öregúr dolgozik a tatamin, hogy egyórányi - elég pörgős - edzés után ő már nem jött vissza, hanem valamelyik tanítványát küldte fel a tatamira.

Nikyo
Cigánykerék készülődik

Ez mondjuk számunkra csak csütörtökön okozott kisebb meglepetést, mivel pénteken már a szokásos egyórás edzés után a menetrend szerinti danvizsga következett, szombaton pedig mindig rövidebb az utolsó edzés, hogy időben hazaindulhassunk, cserébe hamarabb is kezdődött. A pénteki danvizsgán kicsit belekóstoltam a Yamada-féle vizsgáztatási rendszerbe, mivel egy olasz srácnak nem volt párja, így engem kértek meg, hogy ugorjak be segíteni.

Danvizsga

Az időjárás több volt, mint kellemes, a kánikulából Bajorországnak is jutott ezekre a napokra. A hét második felében - így az edzések alatt is - 28-31 fok volt, így még én is elfáradtam a rövidített edzések ellenére. :)

Gerilla csoportkép csütörtökön

A tábor helyszíne és annak környéke még mindig gyönyörű. A jóidő miatt még strandolni is tudtunk a Chiemsee partján, előtte pedig kirándultunk kicsit a Kampenwand sziklái között.

Teljesen körülnéztünk a hegytetőn

Közös elmélkedés a Chiemsee partján

A tábor utolsó napja előtt került ki a USAF honlapra a hír, miszerint Yamada sensei-re a közeljövőben újabb műtét vár, de Bernauban egy nappal később személyesen úgy búcsúzott, hogy ha valaki találkozni akar vele, a jövő héten Tokióban lesz, szeptember második felében pedig Isztanbulban tart kurzust. Őszintén reméljük, hogy a műtét jól sikerül és márciusban már újra találkozhatunk Yamada sensei-jel Barcelonában.

A magyar A-Team a dojo előtti búzamezőn

Ha valakit érdekel, itt egy összefoglaló videó a táborból:



A fotók nagyrészéért köszönet madjoe-nak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése