2015. március 18., szerda

Rendszeres szombati Aikido edzések

2015. áprilissal, a vezetésemmel elindultak a szombati Aikido edzések is.

Időpont:

Az edzések 9:30-tól 11:30-ig tartanak. Természetesen nincs gond azzal, ha valaki csak később tud becsatlakozni a foglalkozásokba, vagy hamarabb kell mennie, de ebben az időszakban biztosan lesz edzés.

Helyszín:

A cím sokaknak ismerős lesz, hiszen itt szoktuk rendezni az egyesület saját hétvégi rendezvényeit: IX. kerület, Kinizsi utca 1.
A terem kellemesen nagy méretű és teljes egészében tatami borítja.

Hírlevél, Facebook:

Létrehoztam egy levelezőlistát és egy Facebook oldalt, hogy az edzésekkel kapcsolatos információk eljussanak azokhoz is, akik egy-egy edzésről lemaradtak.
A Facebook oldal címe: https://www.facebook.com/KokoroAikidoBudapest
A levelezőlistára pedig itt lehet feliratkozni: https://groups.google.com/d/forum/aikidoszombat

Tematika, tagság:

Az edzések nem részei egyik hétköznapi Aikido edzés struktúrájának sem, teljesen szövetség-, egyesület- és klubfüggetlenek. A részvételnek nem feltétele, hogy valamelyik klubban tag legyél, de ha ez így van, akkor ezt illik a saját oktatóddal és velem is tisztázni.

Az edzések anyagában az egyetlen közös pont én magam leszek, az edzéseken a saját tudásomat igyekszem átadni nektek. A tematikát a résztvevők összetétele és érdeklődése határozza majd meg. Az biztos, hogy sok lehetőség lesz (újra)alapozásra, az apró részletek kidolgozására, fogunk nyújtani, sokat gurulni és időnként ezzel-azzal kísérletezgetni.

Az eszközös edzések láthatóan közel mindenkit érdekelnek, de különböző rendszerességgel. Aki tud, hozzon eszközt, de ha nincs, vagy semmiképpen nem szeretnél eszközzel gyakorolni, akkor se aggódj, megoldjuk.
A kezdők ugyanúgy megkapják a nekik szóló alapoktatást, ahogy a haladók a segítséget a vizsgákra, bemutatókra készüléshez. Ha bármi ötleted, igényed van, hogy mit szeretnél gyakorolni, min szeretnél dolgozni, akkor az jelezheted nekem személyesen, vagy emailben is.
Páran jeleztétek, hogy lehetőség szerint részt vennétek szűkebb, vagy zártkörű privát foglalkozáson. Erre a normál edzés után (azaz kb. 11:45-től) van lehetőség, külön megállapodás keretei között 30, vagy 60 perces időtartamban.

Az edzések olyan helyszínen vannak, ami időnként más rendezvények által foglalt lesz. Ezekben az esetekben az edzés elmarad.
Ugyancsak lesz olyan, hogy nekem lesz más elfoglaltságom, továbbképzésem egy-egy alkalommal. Ilyenkor az esetek többségében az edzések elmaradnak. Bármilyen változásról legalább egy hónapra előre értesítelek majd benneteket a hírlevélben.
Az alábbi címen találtok egy naptárat, aminek segítségével könnyen követhetitek, hogy mikor vannak az edzések és mikor vannak egyéb rendezvények, amiknek látogatását én is ajánlom: http://goo.gl/P06AyL



Korhatár - gyerekek:

Az Aikidóra jellemzően az edzéseken felső korhatár nincs. Önálló részvételhez alsó korhatárnak a 14 évet határoztam meg. Ennél fiatalabb résztvevőt úgy tudok fogadni, ha egy felnőtt kísérő szintén részt vesz az edzésen és felelősséget vállal a kiskorúért. 6-8 évesen már el lehet kezdeni a gyakorlást, a gyerekek teljesen kötetlenül vesznek részt az edzésen. Ha elfáradnak, bármikor kiülhetnek pihenni, játszani és igyekszem számukra érdekes, játékos gyakorlatokat kitalálni, ami fejleszti a mozgáskoordinációt, az ügyességet, az egyensúlyt valamint segít a biztonságos talajfogásban (esésben).

Felszerelés:

Akik már járnak valahova rendszeresen, azok tudják: gi, fokozatnak megfelelően hakama, papucs, törölköző, eszközök (jo+bokken+tanto).

A kezdőknek eleinte elég lesz egy hosszú szárú kényelmes nadrág és egy tiszta póló (lehetőleg fehér), de előbb-utóbb érdemes lesz formaruhát (gi) szerezni.

Remélem, sikerült felkelteni az érdeklődéseteket és találkozunk a következő szombati edzésen.

Addig is, ha bármi kérdésetek, vagy észrevételetek van, elértek emailben ezen a címen: p.bekesi+aikido@gmail.com, vagy telefonon: +36704368595

De írhattok ez alá a poszt alá is megjegyzést.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése