2016. augusztus 25., csütörtök

Halad az idő

Több, mint 8 évvel ezelőtt osztottam meg ezen oldalon örömömet és büszkeségemet abból az alkalomból, hogy két legkedvencebb sempai-om 4. dan fokozatot szerzett.

Közben eltelt pár év, történt sok minden és most újra hasonló okból írhatok: Yamada Yoshimitsu shihan közreműködésével mindkét legkedvencebb sempai-om immár 5. danos. Persze, írhattam volna két külön cikket, hiszen ezúttal nem egy időben kapták meg új fokozatukat, de akkor nem tehetnék közzé olyan szuper közös fotókat, mint ez itt:


De félre a tréfát, ismét csak azt tudom itt megosztani, mennyire büszke vagyok rájuk és mennyit köszönhetek nekik továbbra is. Hármónk kapcsolata ma egészen más szinten van már. Sokkal érettebb, felnőttesebb, de mégis ott van benne mélyen az a könnyedség, az a huncutság, ami a kezdetekre is jellemző volt. És még mindig jó velük gyakorolni, és jó velük közös edzéseket tartani. Jól kiegészítjük egymást, hasonlót tanítunk, de mégis mást, és én még ma is tudok tőlük tanulni.


A maguk különböző módján mindketten példaképek számomra. Egyikük a technikai perfekcionizmus, a kompromisszumok nélküli tökéletesedés híve, akinél minden apró részlet számít. A másik pedig hatalmas tehetség, aki jó szemmel látja meg egy-egy technika lényegét, az apró, titkos mozdulatokat és képes őket nagyon gyorsan alkalmazni is. Szeretném hinni, hogy mindkettejük "szupererejéből" jutott nekem is az elmúlt két évtizedben.


Bár madjoe azzal a szöveggel osztotta meg Facebook-on az alábbi képet, hogy "He's the man...", én ezzel a poszttal szeretném most mindkettejüket ünnepelni.

Gratulálok a Gét Godan Gábornak!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése