2016. március 21., hétfő

Tavaszi szünet

A hétvégén lezajlott Yamada sensei tavaszi európai turnéja. Aki ott volt valamelyik kurzuson, az biztosan sok lehetőséget talált a pörgésre, gyakorlásra és barátkozásra. Személy szerint egy kicsit elfáradtam a két egymás utáni hétvége alatt, de nagyon jól éreztem magam. Yamada sensei tavaly Barcelonához képest sokkal jobban van, de saját bevallása szerint még nem 100%-os a teljesítménye.
Ez nekünk, tanítványoknak is jelentett némi kihívást. Egyrészt a technikákat kevesebbszer mutatta meg, így sokszor 1-2 ismétlésből érteni kellett, hogy mi az elvárt gyakorlat.



Másrészt Yamada sensei-t rendszeresen Claude Berthiaume sensei váltotta, aki viszont annál pörgősebb és erőteljesebb technikákat mutatott a foglalkozásai során. Claude sensei Yamada sensei edzésein is részt vett, így a szemfülesebbek el tudták kapni 1-2 fordulóra. Nagy élmény egy 7. danossal gyakorolni, aki ráadásul menet közben nem áll le tanítani, hanem ukézik, mint a többi partner.


A Kokoro-ban a Szemere utcában ezzel a héttel megkezdődik a tavaszi szünet, ez alatt az idő alatt az iskolában nem tartok edzéseket. Aki nem akar edzést kihagyni, annak a közelben hétfőn és szerdán a BME-t ajánlom Rékai Gábor vezetésével, illetve a Kannagarát, ahol több oktató is tart foglalkozásokat kedden, csütörtökön és pénteken is.

Szombati edzés is lesz a héten, ezt már én vezetem, de a Szemere utcában legközelebb csak jövő csütörtökön, március 31-én lesz edzés.

Jó edzést, kellemes pihenést és boldog nyulat kívánok mindenkinek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése